Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΨΑΣ




Γεννήθηκε στο Λαγωπόδο Ζακύνθου.
Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Έχει λάβει μέρος ως ηθοποιός, σε περισσότερες από πενήντα παραστάσεις, σε έργα κλασικά και σύγχρονα, Ελληνικά και ξένα, κυρίως στο Θέατρο Τέχνης και σε άλλα Θέατρα.

Επίσης έχει λάβει μέρος σε δεκαπέντε παραστάσεις Αρχαίου Δράματος, κωμωδίες και τραγωδίες, στην Επίδαυρο και σε άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει γράψει τρία Θεατρικά έργα. Για το ένα από αυτά έχει διακριθεί με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Συγγραφέα το 1990 από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Από το 1998 σκηνοθετεί.
Έχει ανεβάσει έργα των : Α. Στρίντμπεργκ, Τ. Ουϊλιαμς, Ζ. Ανούϊγ, Μπότο Στράους, Α. Γκέλμαν, Λ. Ουϊλσον, Γ.Σκούρτη, Α. Δήμου και άλλων.
Το 2004 σκηνοθέτησε από κοινού με τον Γιώργο Λαζάνη και τον Κωστή Καπελώνη την παράσταση «Μισός Αιώνας Αριστοφάνης» του Θεάτρου Τέχνης. ( Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2004. Επίδαυρος ).
Το 2008 είχε την σκηνοθετική επιμέλεια από κοινού με τον Διαγόρα Χρονόπουλο και τον Κωστή Καπελώνη στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα στο Πεκίνο και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στο Ηρώδειο.

Έχει ιδρύσει την Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά.
Είναι διευθυντής και διδάσκει στη Δραματική Σχολή της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά.
Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης από το 1994 έως το 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου