Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Βιβλίο Συνεδριάσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Λαγωπόδου

Πρακτικά Συνεδριάσεων Κοινοτικού Συμβουλίου Λαγωπόδου από 9 Μαρτίου 1926 έως 4 Ιουλίου 1926 


Εξωφυλλο

Η σφραγίδα της κοινότητας Λαγωπόδου.

Διαβάζομαι: Το παρόν βιβλίον αριθμήθει και περιέχον σελίδας εκατόν είκοσι(120) ή φύλλα εξήκοντα (60) διησφραγίσθη εις άπαντα τα φύλλα δια της σφραγίδος της υπηρεσίας του ειρηνοδικείου τούτου -Ζακύνθου- εις δε τα τρία πρώτα και τα τρία τελευταία φύλλα, και δια της μονογραφής εμού του Ειρηνοδίκου Ζακύνθου Γεωργίου Νικολακόπουλου, και θέλει χρησιμεύσει ως βιβλίον Πρακτικών του Κοινοτ. Συμβουλίου της Κοινότητος Λαγοπόδου.
Εν Ζακύνθω την 28 Φεβρουάριου 1926.

Η υπογραφή και το ονοματεπώνυμο του γραμματέα της κοινότητας Λαγωπόδου το έτος 1926
Διαβάζομαι: Σκοπιώτης Παπαδάτος.

Η πρώτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου που είναι στο βιβλίο με ημερομηνία 9 Μαρτίου 1926. Πρόεδρος ο Ιωάννης Παπαδάτος Αριστείδη.

Απόφαση για το καταρτισμό του γενικού μητρώου των μελών της κοινότητας Λαγωπόδου του έτους 1925 λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους τα ληξιαρχικά βιβλία και πράξεις των Ιερέων της κοινότητας στις   9 Μαρτίου 1926




Κατάθεση του προυπολογισμού του οικονομικού έτους 1926-1927.
Υπογράφουν τα μέλη: Γεώργιος Κουτουλογένης, Παναγιώτης Σούλης, Διονύσιος Σούλης και Αλέξανδρος Γράμψας.

Απόφαση προκήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας του φόρου είσπραξης  σφαζόμενων ζώων την 25 Απριλίου 1926
  

Απόφαση επιβολής φόρου 3%+2% επί της αξίας των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων στη κοινότητα Λαγοπόδου στις 25 Απριλίου 1926




εδώ φαίνεται για πρώτη φορά η Σφραγίδα της Κοινότητας (Κοινοτης Λαγοπόδου) και μέσα φόντο το Καστέλι.


Διαβαζομαι: Απόσπασμα πρακτικών
Συνεδρίασης του κοινοτικού Συμβουλίου Λαγοπόδου την 29 Μαΐου 1926.
Παρόντες σύμβουλοι Γεώργιος Κουτουλογένης Αλέξανδρος Γράμψας Παναγιώτης Σούλης
 Άρχεται συνεδρίασης.
Αναγνώσκονται  και επικυρούται τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος προτείνει εις το σώμα όπως επικυροποιήση τα πρακτικά της σημερινής δημοπρασίας δια την ενοικίαση του φόρου των σφαζωμένων ζώων εν τη περιφερεία της κοινότητος Λαγοπόδου αναλαβάνοντας να εισπράξη τούτων του μόνου πλειοδότου Τιμοθέου Γκέρμπεση .... δραχμών (300) τρακοσίας επι εγγυήση του εκ της οικίας κοινότητος Γεωργίου Γράμψα. Το συμβούλιο δέχεται και ψηφίζει τούτων την υπ΄αριθ 31
Μεθ λύεται η συνεδρίασης
Το ακριβές απόσπασμα
Εν Λαγοπόδω τη 17 Μαΐου 1926


Διαβάζομαι:
Απόσπασμα πρακτικών
Συνεδρίασης του κοινοτικού Συμβουλιου Λαγοπόδου
την 30 Μαΐου 1926
Παρόντες συμβούλοι Γεώργιος Κουτουλογένης, Αλέξανδρος Γράμψας, Παναγιώτης Σούλης
Άρχεται η συνεδριασης
Αναγνόσκονται και επικυρούται τα πρακτικά της προηγουμένης συνεδρίασης.
Ο Πρόεδρος προτείνη εις το σώμα όπως ενγραφή πίστωσης εν τω  προυπολογισμό της κοινότητος τρέχουσας φάσεως εκ του αποθεματικού καιφαλαίου της κοινότητας εν τω κεφάλαιον Ι.Α.και αρθ 6ον ως συνρομήν υπέρ του ιδρυθησομένου παγοποιείου εν Ζακύνθω καθ όσον τοι μάλιστα ειναι αναγκαίως ο πάγος εις τας διαφόρους ασθενείας.
Το συμβούλιο δέχεται και ψηφίζει τούτων την υπ΄αριθ. 32
                                                         Μεθ λύεται η συνεδρίασης

Απόφαση ενοικίασης της οικίας του Ιωάννη Γράμψα του Αντωνίου αντί του ποσού των 80 δραχμών για να λειτουργήσει ως κοινοτικό κατάστημα.


Απόφαση για τη χορήγηση πάγιας ετήσιας εισφοράς υπέρ του ταμείου μονίμων οδοστρωμάτων Ζακύνθου με το ποσό των 2050 δραχμών στις 27 Ιουνίου 1927.

Απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου για δαπάνη 1000 δραχμών για την αγορά επίπλων για το κοινοτικό κατάστημα στις 27 Ιουνίου 1927.


Απόφαση εφαρμογής του άρθρου 16-25 του νόμου 2.335 περί προσωπικής εργασίας των κατοίκων της κοινότητας για την ανάγκη επισκευής των κοινοτικών και αγροτικών οδών στις 27 Ιουνίου 1926.





θέλει πολλή προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να διαβάσει αυτό το βιβλίο πρακτικών. έχει γραφτεί με πένα και οι γραμματείς που το έχουν γράψει δεν ήταν και τόσο καλλιγράφοι, επίσης κάποια στιγμή βράχηκε μέρος από τις σελίδες του με αποτέλεσμα να το κάνει δυσανάγνωστο. Θέλει αρκετή προσπάθεια να διαβαστεί έστω και μια μικρή απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει και μπορεί να τις διαβάσει ας επικοινωνήσει με το e mail. ioan455@gmail.com
Ευχαριστώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου